Merkidentiteit

Merkidentiteit ontwikkeling begint bij een krachtig logo en huisstijl.

vdS creatie is een creatief ontwerpbureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van een krachtige uitstraling voor je merkidentiteit, met een onderscheidend logo en huisstijl ontwerp. Je logo en huisstijl bepalen voor een groot deel de eerste indruk.

Logo ontwerp

Bij het ontwerpen of restylen van een logo houden we rekening dat deze goed past bij je merk en organisatie. En dat deze aanspreekt bij jouw gewenste klanten. We kijken ook welk logo je conculega’s of concurrenten hebben zodat deze niet hetzelfde eruit gaat zien.

Tijdens het ontwerpproces beginnen we met conceptschetsen die vervolgens digitaal uitgewerkt worden. Daarnaast zoeken we lettertypes en kleuren passend bij het beeldmerk.

Eenmaal een goed logo, ontvang je van ons een guideline waarin verteld wordt hoe je het logo het best kunt toepassen. We vermelden daarin de huisstijlkleuren en fonts (lettertypes) etc. Ook leveren we een complete set logobestanden aan.

Meer over logo ontwerp ›

Merkidentiteit ontwikkeling voor je merk uitingen en merkstrategie voor De Ginneken Pomp door vdS creatie Grafisch ontwerp door vdS creatie Reclamebureau Breda Merkidentiteit ontwikkeling voor je merk uitingen en merkstrategie voor TES Installatietechniek door vdS creatie

Huisstijl ontwerp

Met een krachtig logo en huisstijl ontwerp kunnen we je merkidentiteit visueel een professionele uitstraling geven. Denk hierbij aan een visitekaartje en briefpapier voor je huisstijl. Hierin creëren wij een stijl die consistent wordt doorgevoerd in alle grafische uitingen.

Om een goede huisstijl neer te zetten, onderzoeken we wat jouw identiteit krachtig en onderscheidend kan maken. De visie en de kernwaarden van je bedrijf of organisatie spelen hier een belangrijke rol en zijn hierin verankerd. Dit bepalen we eerst aan de hand van een stylescape. We denken na over kleurgebruik, lettertypes, patronen, fotografie etc. Deze onderdelen hangen allemaal met elkaar samen. Zo ontstaat er een eenduidige look en feel wat herkenbaar maakt. Eenmaal een goede huisstijl, kunnen we dit vastleggen in een huisstijlhandboek.

Kortom, met het ontwerp van een krachtig logo en huisstijl, is de eerste stap gezet in je merkidentiteit.

Merkidentiteit

Het belang van een goede uitstraling van je merkidentiteit

Een goede huisstijl is belangrijk voor elke organisatie, groot of klein. Een onderscheidende, doordachte huisstijl:

  • Geeft een professionele (eerste) indruk
  • Wekt vertrouwen
  • Uniek op maakt gemaakt
  • Herkenbaarheid en creëert een positief imago
  • Strategisch: zichtbaar in al je communicatie uitingen


Kortom:
een goede huisstijl is onmisbaar.

Merkstrategie

Een sterk logo en huisstijl is een goede basis voor het doorvoeren van een consistentie in andere communicatie uittingen. Zo kan jouw bedrijf bouwen aan een sterk imago en is zichtbaar in allerlei grafische uitingen, denk hierbij aan:

Merkidentiteit

Zit je vol inspiratie om je merk zichtbaar te vergroten?

Kom in gesprek met creatief ontwerpbureau vdS creatie voor een creatieve oplossing!