vdS creatie ruim 2 decennia Apple fan!

vdS creatie ruim 2 decennia Apple fan!
16 juli 2020 | Door: Johan van der Schoof – Oprichter vdS creatie 

Deze week las ik op Techspot dat Apple officieel een astronomische waarde heeft van 1.500.000.000.000 (biljoen) dollar! In 2018 tikte ze al de 1 biljoen aan. Maar Apple kende ook ander tijden. Daarvoor gaan we even terug in de tijd.

Het was in 1997, vijf jaar eerder voordat ik vdS creatie begon.
Net afgestudeerd in Antwerpen en hard werken voor mijn eerste Apple computer. Want die wilde ik dolgraag hebben! Op een dag had ik al mijn centen bij elkaar verdiend om er een aan te schaffen. Al was een gewone pc goedkoper, het moest en zou een Apple worden! Want in alle grafische bedrijven werkten ze er ook mee.

Echter liep het bij Apple toen der tijd iets anders. In Dagblad De Stem van 5 februari 1997 las ik in de rubriek ‘Internet’ een pijnlijk bericht dat ze er niet goed voor stonden. Dit mooie miljoenen merk leek steeds meer in het slop te raken.

 

Toch weerhield het mij niet om een Apple computer te kopen. Het werd een PowerMac 4400 met 32 RAM geheugen en 2 GB opslag. Daarnaast ook allerlei randapparatuur zoals een Epson Stylus Color 800 printer, HP flatbed scanner, een Wacom teken tablet en Iomega Zip station met schijven. Bij elkaar opgeteld niet echt goedkoop.
Het waren lelijke en log uitziende kasten en daar bouwde ik dan een zelfbedachte meubel bij. Ja, design was hot! En zo starte ik met designen, van flyers en posters, logo’s en huisstijlen.

 

Na met de hand gemaakte grafische ontwerpen met eigen tekeningen en afwrijfletters ging opeens alles digitaal. Alhoewel, met de hand tekenen is nooit overgegaan en dat is bij vdS creatie een van onze specialisme.

 

De liefde voor het merk Apple was een feit. En zo is dat nog steeds!
Later heb ik nog eens een oude Apple Macintosh Second Edition uit 1988 op de kop getikt, compleet met diverse software op 3,5 inch diskettes zoals een tekenprogramma. En alles werkt nog!

Goed up to date (Apple) computer apparatuur en software is ons belangrijkste gereedschap! Net als onze skills.
Zoveel waard worden als Apple, dat zie ik niet voor me. Wel de passie van ons vak en het werk wat we leveren. Maar vooral de complimenten van onze opdrachtgevers zijn voor ons meer dan waard!