Bezoek aan Dutch Design Week 2019

vdS creatie heeft een bezoek gebracht aan Dutch Design Week 2019 (DDW).
Het jaarlijks event waar werk en concepten worden gepresenteerd van meer dan 2.600 ontwerpers, verspreid over 120 locaties in Eindhoven. Van Strijp S (voormalig bedrijventerrein van Philips), Piet Hein Eek op Strijp R-T, de oude Campina fabriek tot in het centrum.

If not now, then when?

Zoals in voorgaande thema’s is alles toekomstgericht. We zien veel dat er met gerecyclede materialen gewerkt wordt en de ontwerpers met hun ideeën voor producten en voor materialen al ver voor hum tijd zijn. De wereld van nu is een grote consumptiemaatschappij. Recyclen wordt steeds meer verlangt van producenten maar er zijn nog veel natuurlijke of bio grondstoffen die achterblijven in de toepassing in onze hedendaagse producten. Ook zien we nieuwe technologieën, van zelfrijdende auto’s tot het beter efficiënt inrichten van vliegtuigstoelen door TU Delft in samenwerking met KLM. Maar ook op het gebied van bewustzijn van een gezond lichaam. Verder zijn er ook veel kunstzinnige objecten, grafisch, mode, verlichting en meubels. Ook hebben we het Philips Museum bezocht.
Al met al is het een aanbeveling waard DDW te bezoeken.

Van 19 tot en met 27 oktober – Info: www.ddw.nl

Graphic Matters 2019

Ook in Breda is er een evenement op grafisch en digitale gebied. Graphic Matters heeft dit jaar een thema dat zich richt op datavisualisatie, infographics, handleidingen en cartografie.

Van 20 tot en met 27 oktober – Info: www.graphicmatters.nl

Imagineers by Night

Creatieve bureaus in Breda openen op donderdag 24 oktober van 17:00 tot 21:00 uur haar deuren in de avonduren waar je de creatieven kunt ontdekken en ontmoeten.

Info: www.imagineersbynight.nl


Een impressie van ons bezoek aan DDW ‘19 in Eindhoven