vdS creatie bezoekt Dutch Design Week 2021

Dit jaar konden we eindelijk fysiek inspiratie opdoen bij de Dutch Design Week 2021 in Eindhoven. Dit keer was het thema The Greater Number.

We waren lekker op tijd aangekomen bij Piet Hein Eek op Strijp T+R. Het viel ons direct op over hergebruik van materialen. Dit is ook wat aansluit op het huidige thema van DDW ’21.
In 2019 zagen we daar ook al iets over. Er is aandacht om restmaterialen te recycleren en van nieuwe en natuurlijke materialen duurzame producten te ontwikkelen.

In de concepten zien we alledaagse gebruiksvoorwerpen, kunst, kleding en zelf tot het bouwen van woningen met plantaardige bouwmaterialen. In het Klokgebouw op Strijp S lieten studenten dit goed zien in hun afstudeerprojecten. Letterlijk gaven ze ons een kijkje in de toekomst.

Er wordt ons meer bewust gemaakt over de huidige overconsumptie, verspilling en vergrijzing in de bevolking. Er wordt gedacht hoe we hier in de toekomst mee om kunnen gaan. Denk daarbij in onze leefstijl, hoe we dan wonen, de manier van voedsel verbouwen, het vervoer in steden en onze ‘circulaire’ leefomgeving. Door middel van design zal hier nieuwe oplossingen voor gevonden gaan worden.

 

Tussen alle bezienswaardigheden door, lieten we ons even verwennen bij de lokale horeca, van een lekkere cappuccino bij Stories, een Indonesisch vegetarisch broodje van Warung Ventje in de Vers Hall Het Veem, een lekker portie bieterballen van Jonathan Bieterbal en een verfrissend biertje op het terras bij het Ketelhuis. Na afloop lieten we ons met de DDW Taxi weer afzetten waar we ons bezoek waren begonnen.

Op het design vlak hebben we gezien dat er serieus naar duurzame oplossingen wordt gezocht om het probleem van restafval te benutten. Op die manier kunnen we het probleem van de steeds groter wordende afvalberg verkleinen en vervolgens nieuwe producten van te maken.

We kijken al weer uit naar 2022 en wat we dan kunnen verwachten. Hopelijk dat er meer aansluiting is met het grotere bedrijfsleven wat wellicht door het afgelopen bizarre jaar is blijven liggen.


Een foto impressie van ons bezoek aan DDW ‘21 in Eindhoven

 


Bekijk hieronder een korte video impressie