Duurzaam Dak Inspiratie Centrum

Het Duurzaam Dak Inspiratie Centrum is een unieke presentatievorm. Hier vind je diverse mogelijkheden, duurzame materialen en technieken voor platte daken.

Hierbij wordt dus verder gekeken dan alleen dakbedekking, aldus Van Haperen Dakbedekkingen die met dit concept alles tastbaar maakt en op één locatie kan presenteren.

Van Haperen heeft duurzaam en sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo werken ze aan de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties. Voor hun inzet ontvingen zij eerder hiervoor de Groene Pluim, een stichting die is ontwikkeld om bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen te erkennen, te waarderen en voor het voetlicht te brengen.

Van Haperen denkt ook aan de omgang met afvalprocessen. Ze scheiden hun afvalstromen in een eigen milieustraat.

Voor het Duurzaam Dak Inspiratie Centrum heeft vdS creatie een aantal visuele uitingen verzorgd. Van aankleding op de gevel en inspirerende visuals, wandschildering, informatiezuilen tot een PowerPointpresentatie.

Gevelaankleding

Voor het Duurzaam Dak Inspiratie Centrum hebben we het ontwerp van de aankleding van de gevel gemaakt. Dit is een visual bovenaan de gevel en signing op de ramen van de ingang.

Duurzaam Dak Inspiratie Centrum

Inspirerende visuals

Via de ontvangstruimte kom je in een trapportaal richting de presentatieruimte. De wanden van dit portaal zijn bekleed met geïllustreerde visuals op borden. Deze bevatten elk een inspirerende quote, een van Albert Einstein en een van Ifeanyi Enoch Onuoha.

Duurzaam Dak Inspiratie Centrum - Inspirerende visuals aan de muur door vdS creatie, creatief bureau in Breda

Wandschildering

In de presentatieruimte hebben we voor extra sfeer aan te brengen een wandschildering gemaakt. Hierin komt de karakter terug die ook zichtbaar is op de gevel.

De bitumen rollen in de schildering zijn onderdeel van een uitklapbare wenteltrap. Deze trap wordt later dit jaar nog geïnstalleerd. Langs deze trap kom je via een hydraulische lichtkoepel op het platte dak van het Duurzaam Dak Inspiratie Centrum.

Muurschildering in de presentatieruimte van Duurzaam Dak Inspiratie Centrum Groendaken door vdS creatie Muurschildering in de presentatieruimte van Duurzaam Dak Inspiratie Centrum door vdS creatie Muurschildering detail in de presentatieruimte van Duurzaam Dak Inspiratie Centrum door vdS creatie Muurschildering in de presentatieruimte van Duurzaam Dak Inspiratie Centrum -Schets door vdS creatie

Presentatie

Om meer te vertellen over het Duurzaam Dak Inspiratie Centrum, hebben we een presentatie gemaakt in PowerPoint.

De presentatie omvatten de doelstellingen, het concept, en uitleg over duurzame toepassingen en mogelijkheden van alle duurzame daksystemen. Hierin zien we de systemen geanimeerd die in de verschillende lagen zijn opgebouwd.

Duurzaam Dak Inspiratie Centrum

Informatiezuilen

Op het dak zijn alle mogelijkheden van duurzame toepassingen gepresenteerd. Hiervoor hebben we van 18 verschillende daksysteem een infographic gemaakt die op een informatiezuil te zien is. De informatie laat zien uit welke lagen de daksystemen zijn opgebouwd met een opsomming van eigenschappen en voordelen.

Toepassingen zijn: Basis+ bitumen en Basis+ kunststof daksystemen, Natuurlijk daksystemen, Energie daksystemen, Circulair daksystemen, Leefbaar daksystemen, Waterbeheer management en Veiligheid systemen.

Informatiezuilen voor Duurzaam Dak Inspiratie Centrum Groendaken met ontwerp door vdS creatie, creatief bureau in Breda. Informatiezuilen voor Duurzaam Dak Inspiratie Centrum Energiedaken met ontwerp door vdS creatie, creatief bureau in Breda. Informatiezuilen voor Duurzaam Dak Inspiratie Centrum Waterbeheer Management met ontwerp door vdS creatie, creatief bureau in Breda. Informatiezuilen voor Duurzaam Dak Inspiratie Centrum Energiedaken met ontwerp door vdS creatie, creatief bureau in Breda.
Duurzaam Dak Inspiratie Centrum

Ben je duurzaam en sociaal ondernemend en wil je dit visueel presenteren?

Kom in gesprek met vdS creatie voor een creatieve oplossing!