vdS creatie bezoekt Dutch Design Week 2022

Dutch Design Week 2022
Get set!

vdS creatie bezocht ook weer dit jaarlijks inspiratievol evenement in Eindhoven. In dit verslag vertellen we je wat ons is opgevallen.


Piet Hein Eek

Nadat we de auto geparkeerd hadden bezochten we eerst de locatie van Piet Hein Eek. Hier bevinden zich oa de werkplaats van de bekende meubelmaker, ateliers en zijn er diverse winkelruimtes met design meubels en accessoires.

Strijp-S

Onze volgende locatie op de DDW is de bekende plek Strijp-S. Een wijk en voormalig bedrijventerrein in Eindhoven waar Philips ooit gehuisvest was. Waarschijnlijk dé locatie waar heel veel creatieve bedrijven zitten maar ook tal van leuke winkeltjes en horeca gelegenheden. Een echte inspiratieplek!

Hier staat ook het bekende Klokgebouw. En in dit gebouw was veel te zien omtrent het thema van de DDW. 

Dat onze interessen in duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid steeds meer naar uitgaat, zien we een steeds grotere groep gelijkgestemden. DDW 2022 laat zien dat er enorme uitdagingen zijn, zoals de klimaatcrisis, ongelijkheid, en vele andere sociale vraagstukken. Vele start-ups, studenten en bio-designers presenteren hun studies hoe zij de toekomst kunnen verbeteren én de hedendaagse maak- kleding- en voedselindustrie te transformeren met nieuwe ontwikkelingen.

Net als vorig jaar zien we zien hoe balangrijk het is op welke manieren we onze afvalstroom kunnen verminderen en wat we van deze afvalstroom kunnen omzetten in nieuwe grondstoffen en producten. Ook wat we van alternatieve maar duurzame grondstoffen uit de natuur kunnen gebruiken in de maakindustrie. Daar is een juiste mindset voor nodig.

Retro Future – Evoluon

Zoals DDW veel locaties kent is ook het Evoluon een plek die hier mooi op aansluit. Tot maart 2023 is hier de tentoonstelling ‘Retro Future’ te zien. Een verbazingwekkende tentoonstelling over de eeuwige toekomstdromen van de mensheid.

Hoe dachten de pioniers, wetenschappers en toekomstdenkers uit de vorige eeuw hoe we als mens nu en straks zouden leven? Wat destijds nog ondenkbaar was, zijn nu veel dingen voor ons vanzelfsprekend. Maar ze schetsten ook scenario’s die bijna angstaanjagend ver gaan zoals robots die les geven op scholen waarbij er geen leerkrachten meer zijn.

Welke technologie ontwikkelde zich in die tijd wat ons alledaagse gemakken verbeterden in wonen, werken en in communicatie, kun je in deze fascinerende tentoonstelling zien.


Bekijk een impressie van ons bezoek